2009-03-02 14:56:29• hírek • Ferenczi Noémi

Hétfőtől átköltöztek a Vasile Lucaciu utcára

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal keretében működő közlekedési bizottság múlt héten hozott döntése értelmében, azok a vidéki buszjáratok, melyek eddig a régi városközpontból indultak, hétfőtől, vagyis március 2-től átköltöznek a Vasile Lucaciu utcára, az ortodox templom bal oldalán kijelölt megállóba.

Már korábban megszületett az a döntés, mely szerint egy rendezett városkép és a gördülékenyebb közlekedés érdekében, a Székesegyház előtti parkolóban és a Cuza Voda utcai megállókban várakozó vidéki buszjáratok számára egy más alternatívát kellett találni. Felmerült, hogy a vidéki buszok kizárólag a buszállomást használhatják majd, azonban ezen döntést számos megbeszélés és vita követte. Végül, a közlekedési bizottság úgy döntött, hogy a központtól nem messze eső Vasile Lucaciu utcán egy új megállót hoznak létre, melyet használhatnak majd ezek a járatok.

Az.intézkedést hétfőtől foganatosították. A Vasile Lucaciu utcai ortodox templom bal oldalán új közlekedési táblákat helyeztek el, a közösségi rendőség munkatársai pedig az egész nap folyamán „őrt álltak" a Székesegyház előtt, a Cuza Voda utcán és az új buszmegállóban is, hogy az utasokat segítsék a tájékozódásban egészen addig, amíg hozzá nem szoknak a megváltozott körülményekhez.

Úgy tűnik, elég zökkenőmentesen alakult az átállás. A közösségi rendőség egyik munkatársát kérdeztük, aki a Szatmár.ro-nak elmondta, sem pozitív, sem negatív visszajelzéseket nem kaptak az utasok részéről, hiszen nagyon sokan már előzőleg értesültek a változtatásról és tudomásul vették azokat. Később, a 15 órai csúcs alkalmával azonban már volt néhány elégedetlenkedő: volt ugyanis aki a menetrendhez képest egy órán keresztül várt a járatra.

Ottjártunkkor néhány kisbusz parkolt az új megállóban. A sofőrök véleménye megoszlott az intézkedést illetően. Voltak akik örültek a költözésnek, hiszen útvonaluk amúgy sem tette szükségessé, hogy áthaladjanak a városközponton, mások viszont nemtetszésüknek adtak hangot, amiatt, hogy az új megálló miatt kerülőt kell tenniük. Ami az utasok számának esetleges csökkenését illeti, egyikük sem aggódik, mivel „aki eddig is buszozott, az ez után is buszozni fog".

A déli órákban csak néhány utas volt a környéken a buszra várva. Többségük egyenesen a Vasile Lucaciu utcára jött, hiszen a sajtóból már értesült a változásokról. Kérdésünkre elmondták, egyelőre nem tudnak véleményt mondani, hogy pozitívan vagy negatívan érinti őket a változás, ez majd hosszabb távon fog kiderülni.

Azok a vidéki buszjáratok, melyek továbbra is a város régi központjában parkolnak 140 és 300 lej közötti pénzbírságra számíthatnak.

15 órakor sokan várakoztak az ortodox katedrálisnál kialakított buszmegállóban.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: